BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szemünk Berlinen és Washingtonon

Ma két, piaci szempontból kiemelkedő fontosságú esemény várható: a német Ifo Intézet közli üzleti hangulat üzletét és ma tart kamatdöntő ülést az amerikai Fed is.

A német üzleti hangulat januári alakulására vonatkozó adatokat közöl ma az ifo gazdaságkutató intézet. Decemberben a hangulatindex 107,2 pont, novemberben 106,6 pont volt. Januárra 107,6 pontot várnak az elemzők. Az adatokat 10 órakor közli a müncheni szervezet.

Szerdán zárja kétnapos kamatdöntő ülését az amerikai Fed Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC). Az elemzők továbbra is az irányadó kamat változatlanságát várják. A Fed legutóbb december 13-án döntött a kamatról, nem változtatva a gyakorlatilag nulla - 0,00-0,25 százalékos - irányadó kamatszinten.

Az amerikai irányadó kamat 2008. decembere óta ezen a szinten áll. 2007 nyarán, a pénzügyi válság kitörése előtt még 5,25 százalék volt. A kamatdöntést 18.30 órakor ismertetik, ezután sajtóértekezletet tart Ben Bernanke, a Fed vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.