BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit csinál Kövér és Rogán Szaúd-Arábiában?

Hivatalos látogatásra az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába utazik csütörtökön Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Az Országgyűlés sajtószolgálatának MTI-hez szerdán eljuttatott tájékoztatása szerint Kövér László február 23-án Dubaiban találkozik Mohammad Ahmad Al-Murr-ral, a Szövetségi Nemzeti Tanács elnökével, és tárgyalást folytat a Gazdasági Kamara vezetőivel. A kétoldalú találkozók célja mindkét országban a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez szükséges politikai feltételek támogatása a parlamenti diplomácia eszközeivel.

Az Országgyűlés elnöke február 24-26. között részt vesz Rijadban a G-20 országok parlamenti elnöki találkozóján, az eseményre Abdullah Alsheikh, a szaúdi Súra Tanács elnöke hívta meg Kövér Lászlót. A kommüniké szerint - tekintettel arra, hogy hazánk nem tagja a világ legerősebb gazdaságait összefogó G-20 csoportnak -, jelentős gesztusértéke és politikai jelentősége van a meghívásnak. A házelnök első alkalommal kapott felkérést arra, hogy részt vegyen e fórumon.

A nemzetközi parlamenti elnöki konferencia napirendjén három téma szerepel: a kultúrák közötti globális párbeszéd, az energia a fenntartható fejlődésért, valamint a pénzügyi válság és hatása a globális gazdaságra. Kövér László mindhárom témában élni kíván a hozzászólás lehetőségével és kifejti álláspontját.

A házelnököt útjára elkíséri Rogán Antal, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának elnöke, aki a delegáció tagjaként a Súra Tanács három testületével, a gazdasági, a pénzügyi és az informatikai bizottság elnökév

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.