BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

NGM: az IMF-megállapodás után kedvezőbb a devizakötvény-kibocsátás

A nemzetgazdasági tárca szerint az IMF/EU-megállapodás birtokában lehet a legkedvezőbb feltételeket elérnie Magyarországnak egy devizakötvény-kibocsátáshoz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-t hétfőn arról tájékoztatta, hogy elkötelezett a hiteltárgyalások mielőbbi megkezdése mellett. Hozzátették, hogy ezt a kormány többször és hangsúlyosan kinyilvánította, és már számos lépést meg is tett ennek érdekében.

"Természetesen az EU/IMF képviselőivel folytatott folyamatos egyeztetések mellett az ÁKK-val és a velük együttműködő nemzetközi és hazai bankokkal együtt figyelemmel kísérjük a piaci folyamatokat annak érdekében, hogy a megállapodás birtokában a lehető legkedvezőbb feltételek mellett tudjunk kilépni a piacra" - fogalmaz a devizakötvény-kibocsátásról szóló tájékoztatásában az NGM.

Megjegyzik, hogy az államháztartás finanszírozása stabil, az Államadósság Kezelő Központ által elkészített és időarányosan sikeresen végrehajtott finanszírozási terv szerint biztosított.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.