BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több adócsaló jelenti fel saját magát

Annak nyomán, hogy Németország Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartománya pénz ellenében adófizetést megkerülő német polgárok bankszámláira vonatkozó adatokat tartalmazó CD-ket szerzett be Svájcból, egész Németországban nyilvánvalóan "önfeljelentési hullám" indult be - jelenti az N24 német hírtévé a Financial Times Deutschland (FTD) című lapra hivatkozva.

Az FTD a hamburgi pénzügyi szenátus szóvivőjét idézte, aki szerint "a nagy roham" ugyan már elmúlt, de mindig ezt (önfeljelentéseket) érzékelni, amikor CD-k vásárlásáról érkezik hír. Észak-Rajna-Vesztfáliában idén július 5-e és augusztus 2-a között összesen 93-an tettek önmaguk ellen feljelentést, miután ez a szám a korábbi hónapokban kevesebb, mint 20 volt.

Baden-Württembergben augusztus első hetében 117 adófizetést megkerülő személy jelentkezett a pénzügyi hatóságoknál. Július 15-e óta 287 önfeljelentés volt.

Berlinben június 27-e és augusztus 8-a között 61 adócsaló jelentkezett a hatóságoknál, miután az egész második negyedben ez a szám még 42 volt. Több tartományokban is emelkedő tendenciát mutat az önmaguk ellen feljelentést tevő adófizetést megkerülők száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.