BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Repedezik a kínai nagy fal?

A kínai import-export adatok láttán újból felerősödhetnek a pesszimista hangok a pénz- és tőkepiacokon. A várt 3 százalékos export növekmény helyett augusztusban "csupán” 2,7 százalékkal tudott növekedni a kivitel – jelenti az Equilor.

Az import oldal pedig a jósolt 3,5 százalékos növekedés helyett 2,6 százalékos esést volt kénytelen elkönyvelni a nyár utolsó hónapjában. Az előbb említett értékek helyett, még inkább aggasztó képet mutat az ipari termelés 8,9 százalékos bővülése – 3 év óta a legalacsonyabb érték.

A 7,5 százalékos növekedési cél eléréséhez újbóli monetáris beavatkozásra lehet szükség.  A múlt héten bejelentett 157 milliárd dolláros beruházási projektek után a kivárás stratégiája nem tartható fent meglátásunk szerint. A kötelező tartalékráta vágása szinte biztosra vehető, azonban ahhoz, hogy a piac megnyugodjon a döntéshozóknak az alapkamathoz is hozzá kellene nyúlniuk. A lényegi problémák azonban nem oldhatóak meg ilyen egyszerűen, hiszen a kormány intézkedéseinek hatása a határokon túlra sajnos nem érnek el – vélik az Equilor elemzői.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.