BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsy: szakítani kell a racionális felfogással

Szakítani kell a világ hagyományos racionális felfogásával - írja Matolcsy György a Heti Válaszban megjelent jegyzetében.

"Tömegesen hozunk jó döntéseket fent és lent, mert kizártuk a cinkelt lapokkal játszókat" - írja Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban megjelent cikkében úgy fogalmaz: Szakítani kell a világ hagyományos racionális felfogásával, a többi emberre vagy épp vállalatra kell figyelni a közgazdasági tankönyvek helyett.

A hagyományos felfogás ugyanis szerinte hibákhoz, válságokhoz és csődökhöz vezet, a sikeres recepteket ellenben lehet másolni a többiekről. Ilyen hibás példa volt szerinte euróban hitelt felvenni, az államadósságot külföld felé felhalmozni. "Ezek a döntések katasztrofálisnak bizonyultak a válság utáni új korban" - véli a miniszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.