BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londoni elemzők: jövőre is recesszió várható az euróövezetben

Vannak ugyan tétova jelei az euróövezeti gazdaság élénkülésének, ám a valutaunió várhatóan még jövőre is recesszióban lesz, és csak 2015-ben valószínű valamelyes növekedés - jósolták keddi előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

A City egyik legnagyobb pénzügyi-gazdasági elemzőháza, a Capital Economics a harmadik negyedévre szóló, kedden Londonban ismertetett globális prognózisában közölte: jóllehet kissé javította az idei évre érvényes euróövezeti GDP-becslését, azonban így is 1,5 százalékos átlagos visszaesést vár 2013 egészére a valutaunióban.

A ház változatlanul hagyta 2014-re szóló, 1,0 százalékos euróöveti GDP-mínusszal számoló előrejelzését, és 2015-re is mindössze 0,5 százalékos átlagos növekedést valószínűsít a valutauniós gazdaságokban.

A Capital Economics londoni közgazdászai szerint ebben a környezetben egy ideig még fennmarad az euróövezet valamilyen formájú "szétforgácsolódásának" kockázata.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.