BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Görögország már a kötvénypiacra készül

Görögország 2014 második felében ismét kötvényeladásba kezdhet több éves kihagyás után. Ennek azonban az a feltétele, hogy a görög gazdaság növekedési pályára álljon, és hogy sikerüljön elsődleges költségvetési többletet elérni – mondta Janisz Szturnarasz görög pénzügyminiszter a Handelsblatt német gazdasági napilapnak adott interjújában hétfőn.

A hatodik éve recesszióban lévő Görögország három éve nem ad el 12 hónapnál hosszabb futamidejű adósságpapírokat, mivel a kötvények hozama rekordmagasságúra nőtt. Az állampapírpiacon ezért csak legfeljebb egyéves lejáratú kincstárjegyeket értékesít.

A görög pénzügyminiszter a lapinterjúban azt mondta, hogy a piac tesztelése céljából az első kötvények kis összegűek lesznek, várhatóan nem érik el az 5 milliárd eurót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.