BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A dohánytermékek árrése és az e-útdíj okozhat inflációs meglepetést

Sok bizonytalansági tényező nehezíti a magyarországi fogyasztói árak augusztusi irányának előrejelzését, de valószínű, hogy a múlt hónapban valamelyest tovább lassult az áremelkedés éves üteme - jósolták a szerdai adatismertetés előtt londoni pénzügyi elemzők.

Az MTI előzetes felmérésébe bevont citybeli házak szakértőinek zöme lassulással számoló prognózist adott. A becslések között azonban akad olyan, amely szerint kissé visszagyorsulhatott a teljes kosárra kiszámított magyar inflációs ütem, elsősorban az új útdíjrendszer átgyűrűző áremelő hatása és a dohánytermékek árrésének emelése miatt.

A londoni elemzői közösség augusztusról szóló előrejelzései meglehetősen széles sávban, 1,5-1,9 százalék között mozognak. Júliusban 1,8 százalékos tizenkét havi inflációt mértek Magyarországon, és negyedik hónapja volt a 2 százalékos szint alatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.