BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

GKI: 500 forintos benzint és 330-as eurót hozhat a devizahitelesek mentése

Veszélyes történet, amit a kormány a devizahitelesekkel kapcsolatban tesz, azt hiszik, ezzel javítják a választási esélyeiket, de az újabb adós mentőcsomag körül komoly kalamajka is kialakulhat – erről Akar László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A GKI vezérigazgatója szerint legrosszabb esetben akár az is előfordulhat, hogy 330 forintig felmegy az euró árfolyama és 500 forint lesz a benzin. A szakember az ATV-ben azt mondta, a bankok a veszteségeiket az ügyfeleken próbálják majd mérsékelni, ezért lenyomhatják majd a betéti kamatokat és új díjakat vezethetnek be.

Arra nem lehet számítani, hogy a külföldi banktulajdonosok a végtelenségig fogják talicskával betolni a pénzeket az itteni leányvállalatokba, előbb-utóbb becsukhatják a kapukat – magyarázta. Akar László szerint körültekintően kell eljárni a mentőcsomaggal, mert a végén a betétesek pénze is veszélybe kerülhet.

A közgazdász úgy véli, Rogán Antal mostani bejelentéséből az derül ki, hogy a kormány időt kért a devizahitelesekkel kapcsolatban, mert még nem tudják, mit kezdjenek velük. Komolytalan azt várni a bankoktól, hogy két hónap alatt egyezzenek meg 500 ezer devizahitelessel – jelentette ki.

A GKI vezérigazgatója azt mondja: novemberre készíti el az előrejelzését az Európai Unió a magyar költségvetéssel kapcsolatban, ebből derül ki, hogy tartható-e idén és jövőre a 3 százalék alatti hiánycél vagy sem.

A szakember úgy látja, a kormány meg akarja várni azt a pillanatot, amikor elküldik a jelentést, ha az pozitív lesz, akkor bátrabban tesznek bele az adósmentésbe, ha pedig nem, akkor óvatosabbak lesznek. Akar László hangsúlyozta: a kormánynak mindenképpen részt kell vennie az adósmentésben.

ATV-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.