BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi nagyságú adóbevételek Németországban

Németorság polgárai 2013-ban 570,2 milliárd összegben fizettek be adót. Ily módon a német szövetségi állam és a tartományok adóbevételeinek összege tavaly 3,3 százalékkal növekedett a berlini pénzügyminisztérium közleménye szerint. Az adóbevételek növekedése mindenekelőtt a németországi foglalkoztatás növekedésének volt köszönhető - írja a Süddeutsche Zeitung.

A Münchenben megjelenő bajor lap szerint ugyanis a béradókból származó bevételek összege 6,1 százalékkal emelkedett és 158,2 milliárd eurót ért el. A magánfogyasztás bővülése is több adót juttatott az államkasszába. Az áfából származó bevételek összege 1,1 százalékkal növekedett és 196,9 milliárd eurót ért el. Összességében a németországi adóbevételek növekedése megfelel a szakértők várakozásainak. Schaeuble német szövetségi pénzügyminiszter erre az évre kedvező konjunkturális helyzettel számol - írja a Süddeutsche Zeitung. Ez viszont a német vállalatok exporttevékenységének bővülését vonhatja maga után. A belföldi kereslet is pozitívan alakulhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.