BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felcsút és az államtitkár csapata kapta a legtöbb tao-támogatást

Tavaly is a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány volt a legvonzóbb az "adakozó" vállalkozások számára - írja az mfor.hu. A tavalyi TAO-pénzekből toronymagasan a legnagyobb összeg folyt ugyanis a felcsúti szervezet kasszájába.

Felcsút kiemelkedő támogatottságát jól jelzi, hogy a tavaly kapott összeg majdnem 1,5-szerese a második helyen álló Mezőkövesd Zsóry Futball Club jussának, melynek összesen 665 millió forint jutott. Ami a másodikat illeti, a kiesés ellen harcoló klub egyetlen tulajdonosa a Mezőkövesdi Zsóry Sportegyesület, amelynek elnöke Tállai András államtitkár. A Mezőkövesd tavaly kétszer 400 millió forint állami támogatást is kapott, miután feljutottak az NB I-be. Tállai akkor azt mondta: semmi szokatlan nincs abban, ha a kormány egy kiemelten sikeres csapatot támogat. A borsodi újonc NBI-es gárda a kiemelt projekten belül 357 milliót kapott, ugyanakkor a működési és tárgyi eszköz támogatás keretén belül is elnyert még 307,7 milliót. A helyzet különlegessége, hogy az elérhető legfrissebb beszámoló alapján ez a 665 milliós támogatás a 2012-es bevételeknek több mint a 24-szeresét jelenti. A rangsor harmadik helyezettje a győri Gyirmót FC, mely 652,8 millió forintot kapott.

A Felcsút jelenleg a bajnokság 12. helyén áll - nevében Akadémia a klub, amelynek fontos célja a fiatal magyar tehetségek kinevelése, a gyakorlatban a legutóbbi bajnokijukon három külföldi és négy MTK-nevelésű játékossal álltak ki, egy saját nevelésű focistával a kezdőben. A Mezőkövesd most 13., a kiesést érő 15. helyezettel azonos pontszámmal. A Gyirmót 8. helyen áll az NB II-ben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.