BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga: csökkenni fog az szja jövőre

Jövőre 16-ról 15 százalékra csökkenhet az szja-kulcs és 27 százalékról 5 százalékra mérséklődhet a tőkehús áfája - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy a személyi jövedelemadó kulcsa 2016-ban 16-ról 15 százalékra csökkenjen, ezzel 120 milliárd forint plusz jövedelem maradhat az érintett 4 millió embernél - közölte Varga Mihály sajtótájékoztatón azután, hogy tájékoztatta a Fidesz-KDNP frakció elnökségét a jövő évi költségvetés tervezéséről.

A további adóváltozásokkal kapcsolatban a miniszter kifejtette: a tőkehús áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése, a kétgyerekes családok adókedvezményének növelése is szerepel a kormány 2016-os költségvetési tervei között.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a jövő évi költségvetés tervezésekor 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, 1,8 és 2 százalék körüli inflációval, és körülbelül 2 százalékos államháztartási hiánnyal számol - jelentette be Varga Mihály. Hozzátette, hogy május 13-ig benyújtják a parlamentnek a költségvetési előterjesztést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.