BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így nyilatkoznak londoni elemzők az MNB-eszköztár átalakításáról

Londoni pénzügyi elemzők szerint elősegítheti a magyar szuverén adósminősítés visszatérését a befektetési ajánlású kategóriába a Magyar Nemzeti Bank (MNB) e héten bejelentett döntése, amelynek értelmében ősztől a kéthetes betét helyett a három hónapra lekötött jegybanki betét lesz az MNB irányadó monetáris eszköze.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzői csütörtöki értékelésükben azt jósolták, hogy az intézkedés javítani fogja az MNB monetáris politikájának transzmissziós mechanizmusát, és várhatóan felgyorsítja a külső adóssághányad csökkenését is.

A ház elemzői szerint ebben a környezetben - ha a 2016-ra szóló magyar költségvetés konzervatív alapállású lesz, és ha a bankadó a terveknek megfelelően csökken -, a magyar adósbesorolásra pozitív kilátást érvényben tartó Fitch Ratings hitelminősítő az idén visszaemelheti Magyarországot a befektetési ajánlású kategóriába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.