BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

További korrekció várható a tőzsdén

A hazai index és a tengerentúli tőzsdék is történelmi csúcsra kapaszkodtak novemberben. Ezt követően azonban korrekció indult, a BUX index visszatesztelte a 29 800 pontos támaszát, ennek törésével pedig 29 500 pontig nyílna tere az esésnek. A hazai piac technikai képe elromlott az utóbbi hetekben, bár trendtörésnek, illetve komolyabb lejtmenetnek kicsi a valószínűsége, de rövid távon még folytatódhat a korrekció.

Elromlott a hangulat az OTP-ben, miután novemberben kétszer is tesztelte az árfolyam a 8200 forintos ellenállást. Múlt pénteken már a 7960 forintos támasz alá esett az árfolyam, így újabb mélységek nyíltak meg a papír előtt. A következő támasz 7740 forintnál található, alatta pedig a 7650–7657 forint közötti rés a következő szint. Rövid távon további esés várható.

Üdítő kivétel a Mol a blue-chipek között, mert a múlt héten két napon keresztül is emelkedett (az OPEC-megállapodásnak köszönhetően). 18 000 forintról pattant vissza a kurzus, bár a péntek ismét esést hozott, de átmeneti gyengélkedés után folytatódhat az emelkedés, a következő ellenállást a 19 000 forintos lokális csúcspont jelenti. Az év eleje óta emelkedő trendben mozog az olajpapír, amely az előbb említett ellenállás áttörésével nyerne megerősítést. Hetek óta zuhan a Richter, és a következő támaszig van még tere az esésnek. 5670 forintnál látható a következő megálló, és nem sokkal alatta már a 200 napos mozgóátlag húzódik.

Október közepétől közel egy hónapon keresztül emelkedett az árfolyam, közben új történelmi csúcsot is elért, de azóta elromlott a hangulat, és folyamatos a lejtmenet. Hosszú távon egyelőre még él az emelkedő trend, de a 200 napos mozgóátlag törésével már sokat romlana a technikai kép, és ebben az esetben egy széles sávban oldalazhatna tovább az árfolyam.

A Magyar Telekom 498 forintnál ütközött ellenállásba november végén, és így másodszor tesztelte ezt a szintet egy hónapon belül. Jelenleg lejtmenet látható a papírban, akár a 478 forintos támaszt is visszatesztelheti az árfolyam rövid távon, bár a 20 napos (487 forint) és a 30 napos (480 forint) mozgóátlag még megállíthatja az esést. A Magyar Telekomban szeptember óta látható egy emelkedő trend, és eddig most fordult elő először, hogy a legutóbbi maximumot nem tudta áttörni a kurzus. Átmenetileg megtorpant a trend, és oldalazás rajzolódik ki az árfolyamban, a 498 forintos szint áttörésével kapna megerősítést az emelkedő trend.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.