BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Palkovics: Magyarország sikeres lehet az innováció területén

Palkovics László azt mondta, hogy a jövőben a magyar gazdaság versenyképességének erősítése érdekében erősíteni kell a magyar KKV innovációs képességét.

A következő években Magyarország sikeres lehet az innovációs technológiák, így a mesterséges intelligencia alkalmazásában, ehhez azonban együtt kell működniük az egyetemeknek, a pénzintézeteknek és a kormánynak

– mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) rendezvényén.

Palkovics László szerint a magyar gazdaság kívülről nézve is vonzó, ezt bizonyítja az is, hogy a BMW legújabb beruházását Debrecenbe hozta.

Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az innovációs és technológiai miniszter azt mondta, hogy a jövőben a magyar gazdaság versenyképességének erősítése érdekében növelni, erősíteni kell a magyar kis- és középvállalkozások innovációs képességét.

Az innovációs és technológiai miniszter kiemelte, hogy a magyar gazdaság kedvező helyzetét jelzi, hogy

az idei második negyedévben a gazdasági bővülés 4,8 százalékos volt, idén augusztus végén a munkanélküliségi ráta 3,7 százalékot ért el, ami már-már teljes foglalkoztatást jelent.

Magyarország a versenyképesség és a gazdasági növekedés szempontjából meghatározó innováció területén az Európai Unió tagországai között a 22. helyet foglalja el, a kormány a kutatás-fejlesztésre szánt források növelésével kíván ezen javítani, azért, hogy az ország előbbre lépjen – mondta Palkovics. Hozzátette, hogy az innovációs alap mellett a tervek szerint egy kutatási alapot is létrehoznak, ennek felügyeletére felállítanak egy kutatási tanácsot is, szakemberekből, kutatókból, üzletemberekből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.