BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gazdaságok egy másik ligájához zárkóznának fel az oroszok

Vlagyimir Putyin reméli, hogy a kormány 2021-től biztosítani tudja a 3 százalékos gazdasági növekedést.

Oroszországnak áttörést kell elérnie és minőségi szempontból a gazdaságok egy másik ligájához kell felzárkóznia, ezt célozzák nemzeti projektjei – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a csütörtökön Moszkvában megtartott évzáró sajtóértekezletén.

A célok megvalósíthatóságának realitását feszegető kérésre azt mondta, hogy ambiciózus célok kitűzése nélkül semmilyen célok nem valósulnak meg.

Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Kijelentette, hogy az orosz GDP növekedése az év végére eléri az 1,8 százalékot, az ipari termelésé a 3 százalékot, a feldolgozóiparé pedig a 3,2 százalékot. Az infláció várhatóan 4,1-4,2 százalék körül alakul, a munkanélküliség 4,8 százalékra csökkent.

Szavai szerin a kereskedelmi többlet az év végére a tervek szerint eléri a 190 milliárd dollárt.

Az orosz arany- és devizatartalék 7 százalékkal nőtt és el fogja érni a 464 milliárd dollárt. A költségvetésnek pedig 2,1 százalékkal magasabb lesz a bevétele, mint a kiadása. Kifejezte reményét, hogy a kormány 2021-től biztosítani tudja a 3 százalékos növekedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.