BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter: Hazánk az új világgazdasági korszak egyik nyertese

A külügyi és külgazdasági miniszter rámutatott, Európában Magyarországon a legalacsonyabbak az adók.

Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik az elmúlt évek beruházási és exporteredményeinek köszönhetően – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden Makón.

Szijjártó Péter a Duocor Ipari Bt. gyártócsarnokának átadóünnepségén azt mondta, hogy az Európai Unióban a leggyorsabban a magyar gazdaság nő, a munkanélküliség pedig 3,3 százalékra csökkent a korábbi 12,5 százalékról.

A Duocor Ipari Bt. 3,2 milliárd forintos beruházással – 65 új munkahelyet létrehozva – bővíti kórházi, iskola- és irodabútor, valamint iskolai táblagyártó kapacitását, amelyhez a kormány 635 millió forint támogatással járul hozzá

– mondta a politikus.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: Kallus György / VG

Az ország nemzetközi versenyképességét mutatja, hogy míg lakosságszámban a 92. helyen áll a világon, az exportrangsorban a 34. – tette hozzá.

Az eredményekhez szükség volt az emberek teljesítményére, a vállalatok bátorságára és arra a gazdaságpolitikára, amelynek köszönhetően

Európában a legalacsonyabb adókat Magyarországon kell fizetni – hangsúlyozta a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.