BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szerényen nőtt az ipari termelés

A legnagyobb súlyú járműgyártásban jelentősen lassult a növekedés üteme a Központi Statisztikai Hivatal első becslése szerint.

Idén augusztusában az ipari termelés volumene 0,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 2,7 százalékkal emelkedett – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A legnagyobb súlyú járműgyártásban jelentősen lassult, míg a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában kissé gyorsult a növekedés üteme. Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása csökkent.

Fotó: AFP

A termelés az év első nyolc hónapjában 5,6 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

A szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás augusztusban az előző hónaphoz viszonyítva 1,2 százalékkal mérséklődött.

A szabadságolások és a munkanapok száma ültette hullámvasútra az ipari termelést

Az autógyárak nyári leállásának a tavalyitól eltérő ütemezésével, és a munkanaphatással magyarázták az elemzők az ipar minden várakozástól elmaradó teljesítményét.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.