BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarabb megérkeznek az emelt nyugdíjak

Az államháztartás havonta mintegy 300 milliárd forintot fordít a nyugellátásokra. 

A nyugdíjasok bankszámlájára már pénteken megérkezik az emelt összeg, azért a szokásosnál hamarabb, mert a hagyományos utalási nap, 12. hétvégére esik. Ezért a Magyar Államkincstár már csütörtökön elutalja a pénzt, ami egy munkanappal később, pénteken landol a számlákon – írja az Mfor.

A parlament döntése alapján a járandóságok értéke 2,8 százalékkal lesz nagyobb, mint volt decemberben, ugyanis a kormány szerint ekkora mértékben nő idén az infláció. A Magyar Nemzeti Bank szerint azonban idén 3,5 százalékos lesz az infláció. A különbözetet, ha a jegybanknak lesz igaza, majd novemberben kapják meg a nyugdíjasok.

Fotó: Shutterstock

Idén még áprilisban, júliusban, szeptemberben, októberben, illetve decemberben érkezik korábban a nyugdíj. Az államháztartás havonta mintegy 300 milliárd forintot fordít a nyugellátásokra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.