BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter: a munkahelyeket teremtő vállalatokat támogatja a kormány

Szijjártó közölte: világjárvánnyal szembeni sikeres egészségügyi védekezés után a gazdasági védekezés sikerre vitele a következő feladat.

A munkahelyeket megtartó és új munkahelyeket létrehozó vállalatoknak ad támogatást a kormány, mert az elmúlt tíz év azt bizonyította, hogy ez a gazdaságpolitikai modell jól működik

– jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán.

A miniszter hangsúlyozta:

a világjárvánnyal szembeni sikeres egészségügyi védekezés után a gazdasági védekezés sikerre vitele a következő feladat, most a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtása a legfőbb prioritás.

A versenyképesség-növelő támogatási program csütörtökön lezárult, a végleges adatok szerint 806 pályázat érkezett, a jelentkező vállalatok 376 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták, és ezzel mintegy 143 600 munkahelyet védenek meg – közölte.

Fotó: MTI

A kormány eredetileg 50 milliárd forintos kerettel indította a pályázatot, majd ezt az összeget megtriplázta, 150 milliárd forint áll rendelkezésre. A beérkezett támogatási igény 178,5 milliárd forint, a 150 milliárd forint feletti részre kérni fogják a kormány támogatását – jelezte.

Pénteken újabb három vállalatvezető vehetett át támogatói okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A Flextronics International Termelő és Szolgáltató Kft. beruházásának volumene 566 millió forint, amelyhez a magyar állam 282,4 millió forinttal járul hozzá. A GS Yuasa Magyarország Kft. több mint 635,6 millió forintos beruházásához mintegy 287,2 millió forint állami támogatást nyert el. A MET-NA Vasipari Gyártó és Forgalmazó Kft. 565,9 millió forintos beruházásához a magyar állam 282,9 millió forinttal járul hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.