BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bízik a régióban az Oberbank

Az Oberbank kedvező lehetőségeket lát a magyarországi piacon, és már a harmadik vagy negyedik évre nyereséget tervez – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Franz Gasselsberger vezérigazgató. Az osztrák hitelintézet 2007 áprilisában nyitott fióktelepet Magyarországon, és azóta 1100 vállalati ügyfélre tett szert: ezek közül 250 osztrák cég tevékenykedik közvetlenül, 650 osztrák és 250 bajor vállalat pedig leányvállalatain keresztül hazánkban.

A magyar piac – hangsúlyozta Franz Gasselsberger – komoly növekedési lehetőségeket rejt magában, potenciálisan 13 500 vállalati ügyféllel lehet számolni. A bank célja – tette hozzá – az ötszázalékos részesedés elérése a vállalati piacon. Ami a tervezett hazai expanziót illeti: az Oberbank 2009-ig bezárólag tíz fiókból álló hálózat kiépítését tervezi, hozzávetőleg 150 munkatárs mellett. (Ebből 30 főt mobilis tanácsadóként alkalmaznának.) A hálózatépítés első ütemében a fővárosban és környékén, azt követően a Dunántúlon, majd pedig a keleti megyékben terjeszkedne a hitelintézet.

Későn, ám nem túl későn érkeztünk a magyarországi piacra – vélekedett a vezérigazgató, aki szerint a vállalati üzletágban elsősorban a magyar–osztrák kettős ügyfelekre, illetve új magyar kliensekre kívánnak koncentrálni. A lakossági területen elsősorban a lakásfinanszírozásra, illetve a befektetésekre helyezi a hangsúlyt a hitelintézet. Emellett az Oberbank 2007 végén megjelenik a hazai piacon befektetési szolgáltatásaival is.

A társaság lízingszolgáltatásaival már korábban megjelent a magyar piacon, és Franz Gasselsberger tájékoztatása szerint az eddigi eredmények bőven meghaladják az előzetes várakozásaikat. A konkrét eredmények kapcsán ugyanakkor a vezérigazgató bővebben egyelőre nem nyilakozott.

A 3Banken Gruppéhoz tartozó Oberbanknak jelenleg Ausztriában, Bajorországban, Csehországban és hazánkban vannak fiókjai, az összesen 118 egységből álló hálózatot év végéig 125 tagúra fejlesztik.

Az osztrák bankpiac tízes élbolyába tartozó hitelintézet mérlegfőösszege 2006-ban meghaladta a 13,2 milliárd eurót, szemben az egy évvel korábbi 12,2 milliárddal.

A bank hitelállománya 8,6 milliárd eurót ért el év végén, ettől 300 millióval maradt el a betéteké, az ügyfélvagyon pedig 16,4 milliárd eurót tett ki. (Ez utóbbi a vezérigazgató tájékoztatása szerint az első fél év végén már 17 milliárd euró fölött volt.) VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.