BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A természet gyógyítói

A fitokomponensek minden növényi eredetű élelmiszerben természetesen előforduló vegyületek, meghatározzák a zöldségek és gyümölcsök színét és ízét. A kutatások ötezernél több fitokomponenst mutattak ki a zöldségekben és gyümölcsökben (flavonoidok, polifenolok, karotinoidok, limonoidok), ezek védik a növények saját sejtjeit is. Megfelelő mennyiségű fogyasztásuk segíthet a leggyakoribb betegségek – a szív- és érrendszeri, bizonyos rákfajták, a szürkehályog, a demencia – kockázatának csökkentésében. A fitokomponensek védik a növényeket a baktériumoktól. A polifenolok antioxidáns hatásukkal segítik a sejtek közötti kommunikációit, védik az érrendszert, megakadályozzák a szabad gyökök és karcinogének elszaporodását.

A fitokomponensek természetes formában a gyümölcsökben, zöldségekben, a gabona- és diófélékben, a magvakban, a hüvelyesekben, feldolgozott formában pedig a magas minőségű gyümölcs- és zöldséglevekben találhatók meg. VG

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.