BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ilyen is van! 450 embert venne fel a Samsung gödi gyára

Hamarosan 450 új munkahely létesül a Samsung gödi gyárában, ehhez Vácott megkezdődött a jelentkezők regisztrálása, de egyelőre a vártnál szerényebb az érdeklődés - közölte a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ váci kirendeltségének vezetője pénteken sajtótájékoztatón.

Sabacz Róbert elmondta, hogy a 33 települést magába foglaló, Vác központú kis-régióban alacsony, mindössze 3 százalékos a munkanélküliség, ami 2800 regisztrált állástalan embert jelent. Ugyanakkor a világban tapasztalható pénzügyi, gazdasági válság Vácott is érezteti hatását: a GE Hungary Zrt. bejelentése szerint a váci fényforrásgyárban leépítésekkel kell számolni, hozzávetőleg 50 dolgozót bocsátanak el.

Ezért is meglepő, hogy a Samsung termelésbővítéséhez szükséges munkásfelvételhez a központnál 310 szóba jöhető helyi és környékbeli munkanélküli közül a csoportos toborzás eredményeként csupán 210 ügyfél jelentkezett, és az első körben felajánlott, 8 általános iskolai végzettséghez kötött 80 álláshelyre mindössze 70-en töltötték ki az alkalmassághoz szükséges tesztlapot - fejtette ki Sabacz Róbert. Hozzátette: közülük várhatóan 35-40-en felelnek meg a gyár elvárásainak, őket a Samsung jászfényszarui plazma tv gyárába irányítják majd át kéthetes betanításra.

A kirendeltség vezető szerint a gyér érdeklődés jórészt a térségben is meglévő feketemunkával magyarázható. Sokan ugyanis bejelentés nélkül, az adózást elkerülve dolgoznak, lemondva ezzel a tb juttatásokról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.