BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ki lesz a Magyar Televízió elnöke? Itt vannak az esélyesek

A Magyar Televízió elnökjelöltjeinek meghallgatását negyedszer rendezi meg a kuratórium tavaly március óta. A Heti Válasz szerint nyílt titok, hogy nem ezen múlik, lesz-e elnöke a tévének jövő hétfőn, hanem azokon a lobbikörökön, amelyeket már megfutottak a jelöltek.

Az elnöki posztra gyakorlatilag esélytelen Pállfy István: a jobboldalhoz köthető hiradósnak mára már a korábban beígért londoni tudósítói állása sem jöhet össze, a hivatalos indoklás szerint pénzhiány miatt. Nem indul jobb esélyekkel Kert Attila hírigazgató sem, aki november vége óta. két hírigazgató-helyettessel "megtámogatva" dolgozik.

Rudi Zoltán is az esélytelenek sorát gyarapítja, akárcsak az előző körben két SZDSZ-es szavazatot magáénak tudó Baló György. Székely Ferenc producer, szerkesztő majdnem elnök lett két körrel ezelőtt: a szocialisták és a szabad demokraták is támogatták, s az MDF-es delegált szavazata elég is lett volna - Csernus János viszont nem voksolt.

A pályázók között van még Zelles Sándor, akit - úgy is, mint az azóta megszűnt Kincstári Vagyoni Igazgatóság korábbi vezérigazgatóját - az évtizeden át MSZP-pénztárnok Puch László köreihez szokás sorolni, valamint Rományi Béla médiaszakértő és Meskó Zsolt filmrendező-rendezvényszervező, akiket szintén a szocialistákhoz kötnek.

Az új szocialista favoritként a Heti Válasz által megkérdezett kurátorok és jelöltek azonban nem őket, hanem a menedzserként ismert Sztaricskai Tamást emlegetik. Noha a televíziózáshoz sok köze eddig nem volt, a jelölt kétségtelenül megfordult néhány óriáscégnél (Raiffeisen, McDonald''s, Állami Nyomda).

A szintén pályázó Simon András 2002 nyarán azzal ásta el magát egy időre a Fidesznél, hogy még a TV2 műsorvezetőjeként kizavarta a stúdióból Rogán Antalt.

A kapcsolatok és a tévés múlt miatt is lehetséges befutóként emlegetik, Sztaricskai után. Rajta kívül már csak egy új pályázó van, akinek neve komolyan forog kurátori fejekben: Lévai Balázs. Jobboldalinak aligha nevezhető, ám egyik tábor sem tudhatja lekötelezettjei közt, műsorai egy sor díjat nyertek, amióta tévézik, a közszolgálatnak dolgozott - tavaly őszig: azóta ugyanis az MTV nem kötött vele szerződést.

A lap egyes fideszes forrásai úgy tudják: a pártelnökség leginkább azt szeretné, ha ebben a fordulóban sem lenne tévéelnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.