BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyógyszeripari stratégia és akcióterv készül

Stratégiát és akciótervet készített a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a magyar gyógyszeripar versenyképességének erősítésére

Stratégiát és akciótervet készített a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a magyar gyógyszeripar versenyképességének erősítésére, a biotechnológiával elérhető szinergiák kiteljesítésére, valamint a kutatás-fejlesztési igényű termékek Magyarországra vonzásának érdekében, az iparág szereplőinek bevonásával - közölte Mester Zoltán, a minisztérium fejlesztési ügyekért felelős szakállamtitkára kedden.

A Budapesti Corvinus Egyetem Innováció a gazdaságban című konferencia-sorozatának első előadásán az államtitkár elmondta, hogy a még munkaanyagként létező tanulmány a gyógyszeripar forráshiányát részben a túlzott elvonások mérséklésével oldaná meg. A humán erőforrás problémák megoldására erősítenék a természettudományos és a szakmunkásképzést. A szabályozási problémák megoldására pedig tárcaközi bizottságot hoztak létre. Az államtitkár reményei szerint a gyógyszeripari stratégiát a nyár elején tárgyalhatja meg a kormány.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.