BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Danubius Hotels: nincs osztalék, csökkenő forgalom

Nem fizet osztalékot a Danubius Hotels Nyrt. a 2008. év után, erről döntöttek a részvényesek hétfőn az éves rendes közgyűlésen. A plénumon jóváhagyták a 2009. évre szóló üzletpolitikai célkitűzésekről szóló beszámolót, ami üzemi szinten a múlt évi 1,4 milliárd forint körüli konszolidált nyereséggel számol.

A társaság magyar számvitel szerinti, nem konszolidált vesztesége 165 millió forint volt 2008-ban, szemben az egy évvel korábbi 866 millió forint nyereséggel. Az egy részvényre jutó veszteség így 52 forint volt. A nemzetközi számvitel szerinti (IRFS) konszolidált veszteség elérte a 352 millió forintot, míg egy évvel korábban 1,4 milliárd forint volt a nyereség. A veszteség döntően a hitelek forintban történt átértékelése miatt keletkezett.

Deák Imre, a szállodatársaság vezérigazgatója elmondta, hogy az üzemi szintű profit szinten tartását egyszeri tételek nélkül tervezték. Hozzáfűzte: a cég 2009-ben két százalékos forgalomcsökkenésre számít, de a gazdasági válság miatt nehéz a tervezés. Euróban az árak megtartása a cél. A tervek készítésekor négy százalékos inflációval számolt a menedzsment, és az energia költségek 8-9 százalékos emelkedését vette alapul. A társaság 2009-ben jelentős létszámleépítésre kényszerül - közölte a vezérigazgató.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.