BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Határidő módosítást kér az M43-as építője

Határidő módosítási kérelmet nyújtott be ma írásban az M43 SZEGED – MAKÓ Konzorcium vezette Swietelsky Baugesellaschaft m.b.H. a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek.

A beruházó NIF Zrt. megindította annak vizsgálatát, hogy megalapozott-e a kivitelező kérése. Ennek eredményeként a NIF Zrt. kötbér kifizetésére is kötelezheti a konzorciumot.

A kivitelező 2010. július 30-i átadási határnappal kérte a szerződés módosítását azzal az indokkal, hogy az épülő M43-as autópálya Szeged térségében lévő I. szakaszán nem tudja határidőre, 2009.november 30.-ára) befejezni a munkálatokat.

A NIF Zrt. az általa megindított vizsgálatban arra keresi a választ, hogy kinek az érdekkörében következett be a határidő módosítás.

Amennyiben a kivitelező érdek – felelősségi - körét érinti, akkor kötbérfizetésre kötelezi a konzorciumot. A NIF Zrt. vizsgálja annak lehetőségét, hogy az így befolyt kötbér összegével hogyan tudja Szeged város közlekedésfejlesztését támogatni, ily módon kárpótolva a helyi lakosokat. Mindemellett a beruházó azt is tanulmányozza, hogy milyen műszaki megoldással valósítható meg a szakaszos átadás

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.