BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína nem menti meg a világot!

A mostanság sokat szereplı Roubini szerint Kína nem lehet a világgazdasági növekedés motorja, hisz az USA-hoz mérve a GDP-je ötször, fogyasztása pedig tízszer kisebb, így nem tud még igazi felhajtó erőt jelenteni a gödörből való kikerüléshez.

Nem is beszélve arról, hogy már most is a túlfőtöttség jeleit lehet tapasztalni a gazdaságban, a felpörgetett hitelezés, az ingatlan áremelkedés és a részvénypiaci spekuláció miatt, ezért a kormány jelentősen szigorította a bankok hitelkihelyezéseit - írta napi elemzésében a Cashline.hu.

És ahogy láttuk, a kínai tőzsdeindex már jelentősen korrigált az augusztus eleji csúcspontok óta, és ha tovább folytatódik az éles visszaesés, az nem sok jót jelent a globális piacok számára.

Elbántak az ázsiai részvényekkel ma reggel is, a pesszimistább globális hangulat a régióban is érzıdött. Főként a pénzügyi részvények és nyersanyagkapcsolt papírok kerültek nyomás alá, de szinte minden szegmensben az eladók uralták a kereskedést.

Kínában az augusztusi hitelezési adat adott reménysugarat a befektetőknek, miután a korábban jelzett összegnél több, mintegy 320 mrd jüan értékben helyeztek ki hiteleket a bankok augusztusban, amely
azonban még így is alacsonyabb a júliusi 356 mrd jüanos értéknél.

Nyomás alá kerültek azonban a kínai energiapapírok, miután a kormányzat 4-5%-os üzemanyagárnövelést jelentett be, amely a szereplők szerint azonban továbbra sem elegendő a 10%-os olajáremelkedés tükrében.

világgazdasági növekedés motorja, hisz az USA-hoz mérve a GDP-je ötször, fogyasztása pedig tízszer kisebb, így nem tud még igazi felhajtó erőt jelenteni a gödörből való kikerüléshez.Cashline.hu - VG Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.