BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 150 milliárdos deficitet termelünk e hónapban

A pénzügyi tárcánál még mindig 3,9 százalékos GDP-arányos, vagyis 992 milliárd forintos éves államháztartási deficittel számolnak, annak ellenére, hogy ebből már az év első nyolc hónapjában összejött közel 914 milliárd forint.

Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára azonban a csütörtöki tájékoztatón úgy fogalmazott: a friss makrogazdasági adatok sem teszik szükségessé, hogy a kormány változtasson akár a gazdasági, akár az államháztartási prognózisokon. 

Igaz, a kabinetnél is úgy számolnak, hogy a költségvetési deficit szeptember végére eléri az 1068 milliárd forintot, és idővel innen csökken le a kívánatos mértékre.

Az e hó végére várt hiány úgy jön ki, hogy csak szeptember hónapban összesen 154 milliárd forintos deficit keletkezik a költségvetésben, a tb- és az elkülönített állami pénzalapoknál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.