BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száguldó kötvényhozamok, beszakadó Magyar Telekom

Az éven túli lejáratú állampapírok hozama meredeken emelkedett, miközben a Magyar Telekom zuhant.

A csütörtöki kereskedésben a magyar államkötvények hozama jelentősen megugrott. A kormány költségvetést érintő tervei elbizonytalanították az állampapírok tulajdonosait is.

A Magyar Telekom részvények ára csütörtökön napon belül 3 százalékos mínuszban tartózkodik röviddel zárás előtt, szerdán 2,92 százalékos korrekción ment keresztül a részvény, miután Orbán Viktor bejelentette a különadóval kapcsolatos tervezetet.

Orbán időt nyerhet a válságadókkal - de nem a végtelenségig

A kötvényhozamok emelkedtek: a 3 éves állampapír hozama 10 bázisponttal növekedett 553 bázisponttal tartózkodik a német felett, az 5 éves kötvény hozama 19 bázisponttal emelkedett, mely 526 bázisponttal magasabb a német hozamnál, és a hosszú, 10 éves államkötvény hozama 29 bázisponttal ugrott meg, a német hozamhoz képest 465 bázisponttal magasabb – áll a Reuters adatsorában. Közben a cseh hozamok némileg, 2-7 bázisponttal csökkentek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.