BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyílt levélben tiltakozik a szerencsejáték szakma

Nyílt levéllel fordult a miniszterelnökhöz a szerencsejáték szakma, azt kérve Orbán Viktortól, hogy a kormány adjon időt a szerver alapú üzemeltetésre történő átállásra, és a játékadó emelését tolja el egy évvel.

A vendéglátóipar és a pénznyerő automata iparág több tízezer munkavállalója, 1200 magyar tulajdonú vállalkozás vezetője, több ezer vendéglátós nyílt levelét a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) szerdán juttatta el az MTI-nek.

A levélben hangsúlyozzák, hogy az automatákat érintő példátlan, ötszörös adóemelés eredményeként több tízezer munkavállaló fogja elveszíteni állását.

A levél kiemeli, hogy az 1.200 magyar vállalkozást tömörítő ágazat is tisztában van az ország gazdasági nehézségeivel, azzal, hogy mindenkinek fokozottabban kell a terheket vállalnia, és tudatában van annak is, hogy a társadalmi igény az iparág átláthatóságának növelése. "Partnerek is vagyunk minden gazdaságilag is alátámasztható módosításban, de az adóemelés ilyen formája, mely nem ad lehetőséget a további üzemelésre, a tiltással egyenlő" - olvasható a levélben.

Az aláírók azt kérik, hogy a kormány adjon időt a szerver alapú üzemeltetésre történő átállásra, és az adóemelés bevezetését tolja el egy évvel, mert akkor nem kell vállalkozásaikat felszámolniuk és alkalmazottakat elbocsátani.

A szövetség korábban már írt Schmitt Pálnak nyílt levelet, amelyben arra kérték a köztársasági elnököt, ne írja alá a játékadó ötszörösére emeléséről szóló törvényt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.