BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyithat a tőzsde - Nagyobb elmozdulások is lehetnek

Enyhe emelkedéssel kezdődhet a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők szerint.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház elemzője arra számít, hogy a péntekinél kicsit magasabban nyit a tőzsde. A piacok a szerdán és csütörtökön tartandó olasz állampapír aukcióra figyelnek és várnak. Ennek eredménye nagyon meghatározó lesz a piacokon - vélekedett az elemző.

A BÉT-en a két ünnep közötti szokásos lanyha forgalomra számít az elemző. Ilyenkor viszont nagyobb elmozdulások is lehetségesek. Az elmúlt napok emelkedése után kérdéses, hogy az OTP megtartja-e ezt a szintet. Az esetleges további emelkedést a bankpapír árfolyamában is a nemzetközi hangulat határozza majd meg.

Somi András, a KBC Securities elemzője is lehetségesnek tartja a nyereséges nyitást, s szintén alacsony forgalomra, de iránytalan kereskedésre számít. Felhívta a figyelmet arra, hogy a hétvégén nem érkezett a piacot alapvetően befolyásoló hír, és makroadatokra sem  nagyon kell számítanunk a héten.

A nyitva lévő ázsiai tőzsdék többnyire veszteségben voltak a BÉT nyitása előtt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 42,03 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 17.504,54 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

A Mol 175 forinttal, 0,99 százalékkal 17.925 forintra erősödött, 676,0 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 43 forinttal, 1,27 százalékkal 3.340 forintra csökkent, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,38 százalékkal 520 forintra esett, forgalma 229,2 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 750 forinttal, 2,14 százalékkal 35.750 forintra nőtt, a részvények forgalma 466,6 millió forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.