BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kedvenceket sem kíméli a fagy és a hó

Magyarországon becslések szerint mintegy 3 millió kutya és még egyszer ennyi macska él, a kemény tél beköszöntével fokozottan figyelni kell házi kedvenceinkre is. Bár a kutyák többsége kedveli, míg a macskák nagyobb része kifejezetten utálja a havat, mindkettőjükre súlyos veszélyeket rejt a kemény tél beállta. A napokban jelentkező, hirtelen súlyosbodó fagyok még a vastag bundájú példányokat is megviseli, sőt a hasonló környezethez nevelt fajok számára is elő kell készítenünk egy meleg odút, ha azt akarjuk, hogy épségben vészeljék át a következő napok zord időjárását.

Érdekesség, hogy a hazánkba múlt pénteken megérkező szibériai hideg és havazás napján újult meg az AEGONdirekt.hu kisállat-biztosítása, amely komoly árcsökkentéssel és egyszerűsített feltételekkel várja a gazdik érdeklődéseit. „A termék elindításakor semmilyen statisztikai adatsor nem volt elérhető Magyarországon, így a termék szolgáltatásainak kialakításakor és az árazásánál óvatosnak kellett lenni. Ugyanakkor a termék indulása óta eltelt több mint egy év alatt sikerült feldolgozható információkat szerezni a termékkel kapcsolatban, és most már sokkal pontosabban láthatók az ügyfelek igényei, valamint a károk alapján már sokkal egyszerűbb a terméket kockázatarányosan árazni” – mondta el Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója.

Az eddigi kárigények alapján jól látható, hogy a legtöbb bejelentés (67 százalék) betegség következménye, ezt követi második helyen a baleset (28 százalék) és ez után lemaradva a felelősségbiztosítás (5 százalék). Az átlagos kárkifizetés összege alig haladja meg a 30 ezer forintot, ugyanakkor nagyon szélsőséges esetek is előfordultak, 140-150 ezer forintos egyszeri térítési összeggel.

A tapasztalatokból és az igényekből kiindulva három új biztosítási csomagot választhatnak a kutyusok és a cicusok gazdái. A legalacsonyabb csomag mindöszsze évi 3660 forintba kerül, ezért cserébe a házi kedvenc balesetek ellen lesz biztosítva, évi 80 ezer forintos szolgáltatás kifizetési plafonnal. A következő csomag már betegségek esetén is anyagi segítséget nyújt, egészen évi 140 ezer forintig, és mindösszesen 7320 forintba kerül, ez napi 20 forintnyi díjnak felel meg. Legmagasabb választható csomag felelősségbiztosítást is tartalmaz, valamint a termék szolgáltatási szintje itt a legmagasabb, évi 200 ezer forintig téríti az állatorvosi kezelési költségeket.

Minden csomag továbbra is 10 ezer forintos elérési önrészt tartalmaz, valamint a csúnya módon „harci kutyáknak” nevezett fajták drágábban biztosíthatók. A szabad orvosválasztás a termék sikerének az alapja, így ezen a termék fejlesztői nem változtattak, a biztosítással rendelkező gazdik bármelyik praktizáló állatorvost felkereshetik.

Jelenleg a magyar piacon csak az AEGON Biztosító kínál kisállat-biztosítási terméket. Marosvölgyi szerint az elmúlt közel másfél év bebizonyította, hogy van kereslet a termék iránt, valamint már az egy évvel ezelőtti árazás és szolgáltatáskialakítás is felkeltette a gazdik érdeklődését. A mostani díjcsökkentéssel, valamint a szolgáltatás feltételeinek átalakításával és a nagyon kedvező díjú alapcsomag megalkotásával várhatóan nagyságrendekkel fog nőni hazánkban a kisállat-biztosítással rendelkezők száma.

n Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu

szakmai igazgatója

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.