BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól sikerült a szilveszter a szállodáknak

Idegenforgalom Bár az országos adatokra még várni kell, a Világgazdaság által megkérdezett szállodák arról számoltak be, hogy a tavalyinál valamivel jobb foglaltsággal zárták a szilveszteri időszakot. Egertől Sopronig és a fővárosban is több volt a vendég, de az árszint változatlansága miatt ez nem jelenti a bevételek ugrásszerű növekedését. „Egyre népszerűbbek a kisebb vendégházak és panziók a karácsonyi és szilveszteri időszakban, és jól megfigyelhető, hogy a klasszikus wellness pihenés mellett folyamatosan nő az aktív kikapcsolódást kereső utazók száma – derült ki a Szallas.hu adataiból. Ugyan az év végén legnépszerűbb utazási célpontok tekintetében tavalyhoz képest észlelhető némi változás, a fürdővárosok dominanciája továbbra is megkérdőjelezhetetlennek tűnik. Tavalyhoz hasonlóan idén is Hajdúszoboszló vezeti a népszerűségi listát.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legutóbbi helyzetértékelése szerint alapvető cél, hogy a hazai szállodák telítettsége a következő 3 évben ismét meghaladja az 50 százalékot. Ezt segítheti, hogy az előrejelzések szerint a külföldi vendégek száma 2013-ban is nő, főleg a fapados légitársaságoknak köszönhetően, nagyobb szállodanyitás pedig nem várható. Csőd viszont annál inkább, hiszen rengeteg hotel már eddig is fenntarthatatlan módon működött, az adóváltozások pedig újabb negatív hatást jelentenek. A budapesti hotelek esetében is azért kell dolgozni, hogy a következő három évben a főbb versenytársakhoz (Bécs, Prága) képest csökkenjen a versenyhátrány. Ebben segíthet, hogy újabb 17 szálloda minősítéséről döntöttek, ezzel 300-ra emelkedett a Hotelstars-csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma, mely a hazai szállodai kapacitásnak már közel 45 százalékát fedi le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.