BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ajkai autós beruházás félmilliárdos uniós támogatásal

A 8 milliárd forintból megvalósuló és 100 munkahelyet teremtő kapacitásbővítést az indokolja, hogy az autóbiztonsági alkatrészeket, valamint fékrendszereket gyártó Le Bélier elnyerte az egyik legnagyobb német autóipari vállalat megrendelését. A beruházásért komoly verseny volt a cégcsoporton belül – mondta el Skobrák Tibor, a Le Bélier csoport kelet-közép-európai gazdasági igazgatója.

A világ összes alumínium fékrendszerének több mint felét gyártó francia csoport 1994 óta van jelen Magyarországon – Ajkán, Szolnokon, valamint Mohácson lévő üzemeiben összesen mintegy 1500 munkavállalót foglalkoztat –, itt működik a legnagyobb kutatás-fejlesztési bázisa is. A Le Bélier olyan nagy autóipari cégek beszállítója mint a Volkswagen és a BMW, a hazánkban gyártott termékeinek 95 százaléka exportra megy. Magyarországon 515 kis- és közepes vállalkozásnak adott megbízást tavaly, beszállítóinak 80 százaléka magyar vállalat. A most indult beruházásnak köszönhetően a cég exportárbevétele elérheti a 40 milliárd forintot.

A magyar kormány eddig már 19 járműipari vállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást, és a világ 20 legnagyobb autóipari beszállítójából 15 már Magyarországon is működik. n D. K.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.