BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszűnik egy Toyota-márka, leépít a Ford

Tizenhárom évvel ezelőtt alapította fiataloknak szánt Scion márkáját a Toyota, amelyre a sokmilliós visszahívás mellett már nem maradt energiája a cégnek, közben új arculata lett a Toyotának is, úgyhogy a Scion autói beleolvadnak az anyacég kínálatába Észak-Amerikában. A márkakereskedők eddig is a Toyota mellett kínálták a Scion autókat, szóval nekik csak dekorációcserét jelent majd az augusztus végével bekövetkező lépés.

Most, hogy lecsillapodtak a gyárbezárások miatti, gyújtogatásig fajuló munkaharcok, a Ford európai részlege bejelentette, hogy további átszervezésekkel csökkenti a költségeit, és növeli a profitját. Ennek a második hullámnak a részeként tervezett létszámleépítés önkéntes lesz. A termékpalettát is érintik a változások, első körben ugyanis megszüntetik a nem nyereséges modelleket (nem annyira típusokról, mint motorváltozatokról van szó), és rövid időn belül öt új szabadidő-autót dobnak piacra, a sort az Edge nyitja majd. 2020-ig új hibrid, hálózatról tölthető hibrid és elektromos autókat is piacra dobnak, 2017-ben már öttagú lesz a Vignale almárka.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.