BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

HR- és a bérnyilvántartás

Jól tartja eddig szerzett piaci pozícióját a Nyugat-Európában humánerő- és bérnyilvántartó szoftvereket forgalmazó cégek kétharmada - állapítja meg egyik legutóbbi felmérésében az IDC amerikai piackutató cég. A biztos lábakon állók közé sorolja az elemzés a Northgate Information Solutions, Datev, ADP, TietoEnator, P&I és a HR Access Fidelity céget. Pozíciójuk kapcsán kiemeli, hogy a szóban forgó társaságok inkább a specializált megoldásokra törekednek, mint az alkalmazások széles körűvé tételére. Az 1,3 milliárd dollárra tehető teljes nyugat-európai humánerő- és bérnyilvántartó szoftverpiacot a vállalatirányítási rendszerek (ERP) összességében is piacvezető német SAP uralja, részesedése a legutóbbi felmérések szerint megközelíti a 25 százalékot. A fent említett termékekre specializált előbb felsorolt cégek viszont különösen egy-egy ország piacán mondhatnak magukénak meghatározó szerepet. A Northgate pozíciója mindenekelőtt brit területen meghatározó, míg a TietoEnator lefedi az észak-európai országok piacának közel egynegyedét.

A specializált, ám kisebb cégek jövőbeni pozícióját azonban némileg bizonytalannak ítéli meg az elemzés. Az amerikai piackutató szakértői szerint a nagy ERP-cégek - mint az SAP, a PeopleSoft, az Oracle, a Sage Group, az Exact Software vagy éppenséggel a piacra alig egy-két éve lépett Microsoft - helyezkedési esélyei jók a további jövőbeni piacszerzéshez.

Az európai humánerő- és bérszámfejtő-alkalmazások piaca alapvető változáson mehet át a közeljövőben - állapítja meg az IDC vezető elemzője. Az új vevői elvárások termékkínálat-bővítésre, földrajzi terjeszkedésre kényszeríthetik a témára specializált fejlesztőket. Mindez elsősorban a konszolidáción, fúziókon, stratégiai szövetségeken keresztül és agresszív expanziós stratégia révén képzelhető el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.