BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kelendő biztonság

Több mint felével nőtt 2004 második negyedévében a világhálózati biztonsági eszközök piaca az előző év hasonló időszakához képest - derül ki az IDC piackutató cég felméréséből. A gyártók bevételei 190 millió dollárral haladták meg az egy évvel korábbiakat, és elérték az 523,4 millió dollárt. Rohamosan terjednek az új, integrált eszközök, amelyek egyesítik magukban a tűzfal, a behatolásvédelmi és -megelőzési, valamint a vírusszűrési funkciókat. Az ilyen jellegű megoldások részesedése a piacon belül már elérte a 12 százalékos részesedést. Csökkent ugyanakkor a tűzfalak és virtuális magánhálózatok (VPN) részesedése a gyártók bevételein belül, az egy évvel ezelőtti 87-ről 70 százalékra.

Az öt legnagyobb biztonságieszköz-szállító társaság közül négyen jelentős mértékben növelték bevételeiket az egy évvel korábbihoz képest, bár szinte mindegyikük veszített korábbi piaci részesedéséből. A kisebb gyártóknak sikerült a nagyok rovására tovább erősíteniük piaci pozícióikat, részesedésük az egy évvel korábbi 27-ről 41 százalékra nőtt. A tűzfal/VPN szegmensben a Cisco Systems megőrizte dominanciáját 35,4 százalékos részesedésével, míg a második ezen a területen a NetScreent felvásárló Juniper, 19,4 százalékkal. A tűzfal- és a virtuális magánhálózati eszközök forgalma 2004 első negyedévéhez képest három százalékkal csökkent az év második három hónapjában, de még így is 25 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.