BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növekedési pályán az Alerant

Nyereséggel és várhatóan 500-600 millió forint árbevétellel zárhatja első teljes évét a múlt év őszén alakult Alerant Informatikai Rt. Sikeresek voltak a céggel kapcsolatos számításaink, a gyors beinduláshoz jól jöttek az alapítók múltbeli tapasztalatai - mondja Szabó Tamás ügyvezető igazgató, aki öt évig az IQSoftot és két évig a KFKI amerikai leányvállalatát vezette. A hazai technológusok és fejlesztők által alapított vállalkozást alapvetően alkalmazásintegrációs projektek megvalósítására építették fel. A társaság Java (J2EE) alapú integrációs, portál- és egyedi fejlesztési projekteket vállal. Fő profilja az amerikai BEA Systems termékeinek disztribúciója, erre oktatási és technológiai támogatási központot is létrehozott. A termékek forgalmazását részben partnereken keresztül végzi a 25 fős cég. Jelenleg 6-8 ilyen vállalkozással áll kapcsolatban. Ehhez kapcsolódó egyik fő projektje az Egységes magyar munkaügyi adatbázis, amelyhez BEA alkalmazásszervert szállított.

Ezenfelül stratégiai megállapodása van a HP Magyarországgal, és partnerkapcsolati együttműködésben áll a Borlanddel. Az utóbbi együttműködést a szoftverfejlesztési piacon fellépő fokozódó verseny és az alkalmazás-életciklus támogató eszközök piacán keletkező űr hívta életre. Ennek keretében az Alerant Rt. integrációs, portál- és egyedi alkalmazásfejlesztési projektjeiben a Borland alkalmazás-életciklus menedzsment (Application Lifecycle Management, ALM) megoldását vezeti be.

A piacon a tavalyi mélypont után ismét némi élénkülés tapasztalható - mondja Szabó Tamás. Ez azon is lemérhető, hogy a múlt év őszén könnyebb volt munkanélküli, de nagy gyakorlatú fejlesztő szakembereket találni, mint manapság. Különösen Java-fejlesztőkből van most hiány - teszi hozzá. Jót tesznek a piacnak az uniós csatlakozás nyomán várható informatikai beruházások, de komoly üzletet hozott az it-cégeknek a távközlési piacon az idén elindított számhordozás is. A következő évben további jelentős, két számjegyű növekedéssel számol az ügyvezető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.