BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Röviden

Sorozatos felvásárlásokat végez a Symantec

Védelmi szolgáltatásai bővítésére felvásárolta az @Stake nevű céget a Symantec, a világ vezető informatikai biztonsági cége - olvasható a cég közleményében. Az @Stake digitális védelmi tanácsadást, valamint védelmi vizsgáló- és elemzőtermékeket kínál a vállalati környezetben telepített technológiák kockázatának felméréséhez és azok kezeléséhez. A vállalat megoldásait a bankok és más pénzügyi intézmények mellett az elektronikus üzletvitel, a szoftverfejlesztés és a távközlés területén tevékenykedő cégek használják. A Symantec bejelentette azt is, hogy egy másik vállalatot, a brit Liric Associates tanácsadó céget is megvette. A Liric a nagyon bonyolult, egész világot átfogó hálózatok védelmi igényeinek felméréséhez, valamint az ilyen hálózatok védelmi architektúrájának és szabályzatainak megtervezéséhez nyújt segítséget. (VG)

F-Secure-TeliaSonera: bővülő együttműködés

Bővíti partneri együttműködését az informatikai biztonsági megoldásokat szállító finn F-Secure Corporation és a TeliaSonera, a skandináv és balti régió vezető távközlési vállalata - derül ki a két cég közös közleményéből. A jövőben a TeliaSonera amellett, hogy vírusvédelmi és tűzfalszolgáltatásokkal látja el az otthoni felhasználókat, kis- és közepes vállalatok számára is kínál hasonló szolgáltatásokat. Ezek alapját az F-Secure "biztonság mint szolgáltatás" (Security as a Service) koncepciója adja, mely automatikus adatbiztonsági frissítéseket nyújt közvetlenül a finn cég szerveréről.

A Sonera új szolgáltatása elsősorban azoknak a kis- és közepes méretű vállalatoknak készült, melyek jelenleg nem használnak vírusvédelmi vagy tűzfalprogramot. Magyarországon az Axelero kínál az F-Secure szolgáltatására épülő védelmet a személyi számítógépeket támadó különféle férgek, vírusok és külső behatolások ellen. (VG)

Bíróság előtt az internetes csaló

Megkezdődött a bírósági tárgyalása az Egyesült Államokban annak a férfinak, aki az ország történetének egyik legnagyobb, nyilvánosságra került hitelinformációs lopását követte el. Egy ügyfélszolgálati munkát végző alkalmazott - meg nem nevezett társával együtt - jelszavakat és kódokat értékesített a fogyasztói hitelekkel foglalkozó Teledata adatbázisából. A társaság alkalmazottja 30 dollár körüli összeget kapott az egyes ügyfelek adataiért. A Teledata több tízezer ügyfelének adatai jutottak illetéktelen kezekbe, és az emiatt keletkezett kár becslések szerint 50 és 100 millió dollár között van. A vád bűnszövetkezettel való összejátszással és különösen nagy vagyoni kárt okozó csalással gyanúsítja a Teledata volt munkatársát, de elképzelhető, hogy a védelem meg tud egyezni az ügyésszel, és csak 14 évnyi börtönbüntetést szabnak ki az ügyben. (ComputerWorld)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.