BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Számlázó szoftverboom

A tavaszi uniós csatlakozás óta érezhetően megnőtt a kisvállalkozói szoftverek iránti kereslet. Ez egyrészt az európai uniós csatlakozást követő új törvényi előírásokkal indokolható. Az uniós csatlakozás ugyanis a számlakiállítás módjában is számos változást ír elő. Kötelezővé vált például a közösségi adószám feltüntetése, átalakult az előlegszámla, más adatok szerepeltetése pedig - például a vállalkozó igazolvány számának feltüntetése - a megváltozott adóbefizetési kötelezettségek miatt a vállalkozások egy részénél különösen ajánlott, hiszen elmulasztása plusz adóelőleg-, illetve áfabefizetést von maga után.

A kisvállalkozói számlázó szoftverek piacának egyik meghatározó szereplője, a Revolution Software még a nyári hónapokban is kiugró eladásnövekedést tapasztalt. Számlázószoftver-eladásai eddig 32 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a már meglévő ügyfelek uniókonform programverziókra történő szoftverfrissítései azonban még ennél is jelentősebb mértékben, a tavalyi év hasonló időszakához képest közel tízszeresére nőttek- mondja Dömény István kereskedelmi vezető.

A Revolution becslése szerint Magyarországon mintegy 80-100 ezer cég és egyéni vállalkozó használ valamilyen számlázóprogramot, ezek közül az uniós változások 30-35 ezer céget érintenek közelebbről. Az előrejelzések szerint az uniókonform számlázószoftverek iránti fokozott érdeklődés erősödése prognosztizálható az őszi időszakra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.