BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiányos védelem a hazai cégeknél

A számítógépet használó hazai vállalkozások 81 százaléka alkalmaz valamilyen vírusirtó megoldást, és mintegy kétötödük a céges rendszert a külső hálózatoktól elválasztó tűzfalat - derül ki a GKI Gazdaságkutató Rt., a T-Mobile Magyarország Rt. és a Sun Microsystems Magyarország Kft. felméréséből. Külső adatmentést azonban már csak a cégek fele, titkosítást negyede, míg biztonságos szervert mindössze 13 százaléka használ.

Kimutatható kapcsolat van a víruskeresők és -irtók, a tűzfal és a secure szerver megoldások használata és a cégméret között. A húszfős vállalkozásoknál van egy jól megkülönböztethető határvonal a biztonsági eszközök alkalmazásában. Az ennél kisebb cégek átlagos vagy az átlagosnál kisebb arányban, míg az ennél nagyobbak az átlagot meghaladó arányban tartoznak a felhasználók közé. A különböző it-biztonsági megoldásokat legjellemzőbben a pénzügyi tevékenység, ingatlanügyletek, gazdasági szolgáltatás ágazatba sorolt vállalatok használják (vírusirtókat 90, külső adatmentést 62, tűzfalat 51, titkosítást 34 százalékuk alkalmaz).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.