BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kémprogram-akció

A kémprogramok (spyware) elleni megoldások piaca lesz a következő stratégiai célpontja a világ vezető informatikai biztonsági megoldásokat szállító vállalatának, a Symantecnek - derül ki az eWeek összeállításából. A cég termékei már most is felismerik ezeket a szoftvereket, de az eltávolításukra még nem dolgozták ki a legmegfelelőbb megoldásokat.

A közeljövőben a felismerés mellett további szolgáltatásokat kínáló eszközöket is piacra dob a cég egyéni és vállalati ügyfelei számára egyaránt - jelentette ki John Thompson.

A spyware-ek olyan alkalmazások, melyek egy másik programba beágyazva, a felhasználó tudta nélkül települnek számítógépére azért, hogy rögzítsék webes viselkedését, az általa használt azonosítókat. Ezek az alkalmazások gyakran olyan népszerű programok részei, melyeket ingyenesen lehet letölteni az internetről, vagy a magazinok CD-mellékletén találhatók.

A spyware közvetlenül nem befolyásolja a számítógép működését, rendszerint nem hordoz vírusokat. A kémprogramok azonban használják a rendszererőforrásokat, és azok, amelyeket hirdetési céllal hoztak létre, az online reklámok letöltésével és megjelenítésével lassítják az internetkapcsolat sebességét. Ha hibákat tartalmaznak, azzal a számítógépet instabillá tehetik még akkor is, ha egy súlyosabb üzemzavar kockázata nagyon csekély. A kémprogramokkal kapcsolatos fő problémát azonban az jelenti, hogy sérül az internetezők személyes adatainak védelme.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.