BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobilra megy a lottó

Mobiltelefonra is kiterjeszti fogadási játékát a brit nemzeti lottótársaság. A Camelot bejelentése szerint az angolok hamarosan maroktelefonjaikon is játszhatnak, miután a társaság megállapodott az O2 mobilszolgáltatóval.

A nemrég nyélbe ütött együttműködés lényege, hogy tovább szélesítsék az angol sorsjáték interaktív megoldásait. A Camelot jelzése szerint a következő hét évben 45 millió fontot költenek a fejlesztésekre. A játszani vágyóknak online vagy telefonon regisztráltatniuk kell magukat, megadva hitelkártyájuk számát. Ezek után SMS-ben kell elküldeni a megjátszani kívánt számokat, a bankkártyájukról pedig ezzel egy időben automatikusan levonják a "szelvények" árát. Nagy-Britanniában már eddig mintegy 600 ezren regisztráltatták magukat, mintegy félmillió fontos heti forgalmat generálva a Camelotnak. Egy SMS küldése jelenleg 20 pennybe kerül.

Magyarországon a számsorsjátékokat kizárólagosan üzemeltető Szerencsejáték Rt.-nél (SZRT) már évek óta lehetőség van telefonos fogadásra. Jelentős növekedés nincs, inkább azt lehet mondani, hogy lassan, de biztosan emelkedik az interneten, telefonon és SMS-en való játékok száma - jelezte lapunk érdeklődésére Somorai László, az SZRT szóvivője. Mint mondta: hasonló tendencia várható a következő években is.

A rendszer a 224-2424-es budapesti vagy a 06 (40) 313-313-as kék számon érhető el. A játékhoz elengedhetetlen egy szerencsekártya- vagy bankkártyaszerződés. Jelenleg a tippmix és a luxor kivételével minden más, összesen hét játék elérhető hagyományos és mobiltelefonon.

Magyarországon hetente átlagosan 4,5 millió forint értékben játszanak számsorsjátékokat az interneten, telefonon és SMS-en keresztül - tájékoztatta lapunkat Somorai László. Ezen belül mintegy 800 ezer forintért játszanak telefonon keresztül, 200 ezerért SMS-en. A legtöbbet, 3,6 millió forintot a világhálón való fogadásokkal költenek el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.