BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötletes Java alkalmazások

A Sun Microsystems és a Nokia Hungary Kft. által meghirdetett mobil Java-fejlesztői versenyére számos értékes pályázat érkezett be, így a versenyt kiíró cégek úgy döntöttek, hogy "játék" és "alkalmazás" kategóriában is osztanak első és második díjat. Az "alkalmazás" kategória első helyezettjei Magyar Attila és Csepely Dénes lettek Synapse című közös pályázatukkal - ők beépített kamerás mobiltelefonokra kifejlesztett hirdetési rendszerükkel nyertek. Alkalmazásuk segítségével néhány pillanat alatt adhatunk fel képes-szöveges apróhirdetést, vagy böngészhetünk mások hirdetései között akár mobiltelefonon, akár interneten keresztül. A kategória második helyezettje Fodor Szabina lett, aki a magyar felsőoktatásban elterjedt Neptun hallgatói információs rendszer mobiltelefonos változatát fejlesztette ki.

A "játék" kategória első helyét Bátfai Erika szerezte meg Ha hívsz, támadok! című játékával, amelyben a résztvevők az 1848-as szabadságharc történelmi hűséggel megelevenített tavaszi hadjáratát harcolhatják végig. A második helyezett Irányi Csaba lett X-Paintball játékával az E-Corvina Kft. képviseletében, a harmadik helyezést pedig Tabányi József érte el NetDesertStorm alkalmazásával, amelyben a játékosok egy sivatagi háborúban mérhetik össze erejüket. Az első helyezettek nagy teljesítményű Sun szervert, Sun munkaállomást, Sun fejlesztői szoftvercsomagot, valamint egy felső kategóriás Nokia mobiltelefont nyertek; a második helyezettek Sun munkaállomást és fejlesztői programcsomagot, a harmadik helyezettek pedig szoftvereket vehettek át, összesen mintegy 8 millió forint értékben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.