BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európa első mobil digitális tévélicence

A finn közlekedési és kommunikációs minisztérium meghirdette Európa első mobil digitális tévélicencét, amely egyetlen szolgáltatót jogosít majd fel az észak-európai ország mobiltelevíziós hálózatának kiépítésére és menedzselésére.

A kiírás szerint magát az alaphálózatot a nagy teljesítményű jeladókkal a finn lakosság mintegy 70 százaléka számára kell elérhetővé tenni, de a rendszer a későbbiekben kisebb teljesítményű átviteli egységekkel bővíthető. A sikeres pályázó maximum 20 évre az egész országra kiterjedő infrastruktúra-szolgáltatói jogosítványokat kap, de a hálózati kapacitásokat igény esetén köteles más szolgáltató számára is rendelkezésre bocsátani – írja a DM Europe.

A mobiltelevíziós rendszer kompatibilis lesz a DVB-H- és IPDC-szabványokkal, és úgy kell kiépíteni, hogy alkalmas legyen digitális rádióműsorok vételére is.

A licencért folyó pályázat kétlépcsős, a részvételi szándéknyilatkozatot november végéig kellett benyújtani, míg a teljes ajánlati dokumentumnak 2006. január végéig kell beérkezni a finn távközlési tárcához. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.