BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vezeték nélkül

A hiedelmekkel ellentétben a vezeték nélküli iroda nem a nagyvállalatok kiváltsága, hanem a kisvállalatok növekedését is támogató, költséghatékony technológia – derül ki a felmérésekből. Magyarországon is egyre több vállalat cseréli le kábeles rendszerét vezeték nélküli megoldásokra.

Európa vezető szerepet tölt be a világon a vezeték nélküli hozzáférések terén – derül ki az IDC piackutató felméréséből. A wifihálózatok elterjedésének köszönhetően a mobil PC-k eladásai is rohamosan nőnek a térségben. A felmérés szerint a mobilmegoldások legjobban az EMEA- (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban terjednek tovább. Az idén a 2004-es évhez képest 34 százalékos növekedés várható. Közép- és Kelet-Európában valószínűleg még meredekebben nőnek majd az eladási adatok: az IDC előrejelzése szerint a CEMA (Közép-Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiós notebookpiacán éves szinten 62 százalékos növekedés várható 2005-ben.

Az Intel házon belül készített felmérést a mobilirodával kapcsolatos vállalati tapasztalatokról. Dolgozói arról számoltak be, hogy a noteszgépek használatával átlagosan heti 2,5 munkaórát takarítottak meg. A notebookokat olyan helyeken is használni kezdték, ahol ez korábban nem volt megoldható, például parkokban. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.