BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál jobban teljesített a TDC

A vártnál jobban alakult a TDC eredménye 2005-ben. A dán cég forgalma 10,0 százalékkal 46,6 milliárd dán koronára, az EBITDA (kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény) pedig 8,4 százalékkal 13,0 milliárd dán koronára nőtt tavaly az előző évhez képest. Az egyszeri tételek és valós érték különbözet nélkül a nettó eredmény 4,7 milliárd dán korona lett, ami a 2004-es értékhez viszonyítva 19,2 százalékos növekedést jelent.

A múlt évben a gondosan megválogatott akvizíciókkal és tőkekivonásokkal valamint az egyre népszerűbb szélessávú és mobil szolgáltatások folyamatos fejlesztésével erősítették piaci pozíciójukat, készen állnak a további térhódításra – jelentette ki az eredményeket értékelve Henning Dyremose, a TDC elnök-vezérigazgatója.

A Dániában, Svédországban, Norvégiában, Finnországban, Litvániában, Németországban, Hollandiában és Magyarországon távközlési szolgáltatásokat nyújtó dán TDC Solutions 63 százalékban tulajdonosa a Hungarian Telephone and Cable Corporationnak (HTCC). A forgalomban lévő HTCC részvények fennmaradó 37%-a nyilvános forgalomban van az Amerikai Értéktőzsdén. A HTCC 99,996 százalékos tulajdonosa a Hungarotel zRt.-nek, ami jelenleg öt primer körzet (orosházi, békéscsabai, pápai, sárvári, salgótarjáni) helyi vezetékes telefon szolgáltatója. A Hungarotel zRt. a folyamatos fejlesztések hatására ma már 244.000 ügyfelet szolgál ki, teljes távközlési szolgáltatást nyújtva, a 21. század követleményeinek megfelelő színvonalon.

Tavaly korábbi tulajdonosa – a KPN Royal Dutch Telecommunications – eladta az üzleti ügyfélkör számára szolgáltató PanTelt a HTCC-nek. Ugyanebben az évben lezajlott az operatív összeolvadás a Hungarotel zRt-vel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.