BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcsmodellek

A világ első beépített DVB-H-készüléke

A mobiltelefonok közül elsőként tartalmazza a televízióadást vevő beépített DVB-H technológiát a Nokia N92-es modellje. A felhasználók emlékeztetőt állíthatnak be kedvenc tévéműsorukhoz, saját csatornalistát készíthetnek, és különböző műsorcsomagokra fizethetnek elő. A készülék tévéként való használhatóságát a nagy, 2,8 hüvelykes, tükröződésmentes, 16 millió színárnyalatot megjelenítő QVGA képernyő és a külön médiagombok támasztják alá. A telefon támogatja az új Nokia internetböngészőt is. Az N92 zenekészülék és digitális fényképezőgép is egyben. Előbbi funkciójában az 1500 dalt is tárolni képes, maximum 2 gigabyte-tos memóriakártyával működik. Utóbbit a két megapixeles kamera erősíti. A készülék ára támogatások nélkül 600 euró körül lesz.


Az év 3G-készüléke

A Motorola V3x típusú mobiltelefonja nyerte el a barcelonai 3GSM-világkonferencián kiosztott legjobb 3G-készülék díját. A kagyló formájú készülék nagyméretű, 2,2 hüvelykes, TFT-LCD belső kijelzővel QVGA, vagyis 240 x 320 pixeles felbontással készült. A modellbe épített fényképezőgép 2 megapixeles felbontású képszenzorra épül. A kamera nyolcszoros digitális zoommal, makroüzemmóddal, valamint LED segédfénnyel felszerelt, és van benne egy második VGA-kamera is a videohívásokhoz. A Bluetooth-kompatibilitás mellett alkalmas MP3-, AAC-, WMA-, WMV-, illetve MPEG4-állományok lejátszására. A telefon belső memóriája 64 megabyte méretű, de bővítésre is van mód. A készülék a magyarországi piacon 2006 második negyedévétől lesz elérhető.


Névjegykártya-beolvasó

Névjegykártyák beolvasására is képes harmadik generációs telefonnal lép a piacra a Sony Ericsson. A karakterfelismerő szoftver a névjegykártyáról beolvasott adatokat a készüléken tárolt névjegyek közé helyezi. A nagyméretű, 2,8 hüvelykes QVGA (262 ezer színt megjelenítő TFT) érintőképernyőnek köszönhetően a teljes névjegy egyszerre beolvasható. A wifiképes, push e-mail funkcióval is felszerelt P990i modellt a sokat utazó üzleti felhasználóknak ajánlja a cég. A P990i az alább felsorolt számos push e-mail szolgáltatással használható: AlteXia, Ericsson Mobile Office (EMO), iAnywhere OneBridge, Intellisync, Microsoft Exchange ActiveSync, RIM – BlackBerry Connect, Seven, Visto. Az e-mailezés és internetböngészés biztonságát a McAfee víruskeresője és tűzfala garantálja.


Az első HSDPA-mobil Európában

A Samsung az elmúlt hetekben jelentette új HSDPA- (nagysebességű csomagkapcsolt letöltés) technológiával felszerelt, Európában elsőként piacra dobott mobiltelefonját az SGH-Z560-ast. Az ultravékony telefon 1,8 megabit/másodperces adatátviteli sebességre képes. Az új technológiával egy 4 megabájtos MP3-as zeneszám letöltése 10 másodperccel válik gyorsabbá. A modell 2 megapixeles kamerával, 30 megabájtos saját memóriával ellátott, amely miniSD kártyával bővíthető. A készülék a multimédiás alkalmazások miatt széles QVGA technológiájú, 262 ezer szín megjelenítésére képes LCD kijelzővel készült. A cég a tervek szerint 2006 második negyedévétől vezeti be az európai piacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.